Prajitura cu ciocolata



Daca iubiti ciocolata trebuie neaparat sa incercati aceasta prajitura. Este foarte usor de facut si o putem pastra si o saptamana la rece. Am descoperit prajitura la o pensiune din Moeciu si nu am plecat pana nu mi-au dat reteta. Putem folosi orice alte fructe uscate, putem schimba si gramajul pentru ca nu influenteaza cu nimic prajitura.











INGREDIENTE:

  • 300 gr ciocolata neagra rasa
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr caise uscate taiate marunt
  • 200 gr migdale macinate
  • 100 gr stafide (le-am inmuiat in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi)
  • 200 gr alune macinate
  • 50 gr curmale taiate marunt
  • rom, vanilie, vf sare
  • 2 linguri cacao

PREPARARE:

Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul.



Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilie.
Cam asa arata compozitia.




Tapetam cu hartie de copt o tava mica de tort si punem compozitia in cuptor la foc mediu.


O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o taiem imediat! O servim a doua zi alaturi de gem de prune. Daca ni se pare prea tare o incalzim 30 sec la cuptorul cu microunde si apoi adaugam gemul.

O nebunie de prajiturica!
















Click aici pentru versiunea printabila a retetei

0 comentarii: